reede, 26. veebruar 2016

Kanarullid musta ploomiga ja seene risotto

 
Kunagi aastaid tagasi kui Kaasaga kokku saime alles, siis naistepäevaks tegi ta mulle üllatuseks õhtusöögi ja seal olid poest ostetud kanarullid ploomiga. Maitsesid väga hästi, seega sai ükskord proovitud, et kuidas isetehtuna maitseksid. Veel paremad! Ploom küpsetatuna kanaga on nii mõnus maitsekooslus.


3-4 sööjale

Risoto
1,5 dl risotoriisi
1 spl võid
1 punane sibul
3-4 küünt küüslauku
2 tl riisiäädikat
60 g parmesani
10 šampinjoni
1 tl tüümiani (kuivatatud)

- potti panna või, sibul, küüslauk
- veidi hiljem riis, segada põhjalikult ning lisada vett, et riis oleks kaetud
- jälgida riisi, et oleks vett koguaeg natuke, kuni valmimiseni
- tükeldada seened ja praadida pannil koos tüümianiga
- valminud riisile lisada riisiäädikas ja parmesan
- segada valminud seened ja riis kokku

Kanarullid ploomiga
500 g kanakintsuliha (5 tk)
10 kuivatatud musta ploomi
Sool-pipar
Hambatikku
- kanakintsud lõigata pooleks (et jääks võimalikult pikk riba)
- lihahaamriga natuke õhemaks vasardada
- igasse liharibasse üks ploom ja hambatikuga kinni
- ahju küpsema 200 kraadi juurde 25 minutiks

Salatiks tegin värskest kurgist ja prinist riivitud salati.
Väga maitsev ja kerge teha!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar