Üks päev, kui polnud
plaanitud ühtegi magustoitu ega kooki, tuli jube magusaisu . Tegelikult on
kodus alati midagi millest midagi head kokku keerata, muidugi oli seekord ka.
Retsepti algse idee sain väga vanast (vähemasti väga kapsaks loetud) raamatust
„Saiad, pirukad, koogid“ (Raamatu suur miinus on see, et seal retsepti
piltidega ei hiilata just. Aga tean, et ema meie lapsepõlves seda raamatut palju kasutas, seega oli
aimdus, mida otsida. Mugandasin aga oma eelistuse ja ideedega.
Umbes 35 pätsikest
150 g kaerahelbeid
(Kaarli talu omi kasutasin)
80 g odrahelbeid (kui
pole võib muidugi panna kaerahelbeid rohkem)
100 g võid
2 muna
150 g suhkrut
(indiaanisuhkrut kasutasin seekord)
1 tl vanilliekstrakti
1 tl kaneeli
40 g kaerajahu
- sulatada või potis
- segada kokku helbed, sool ning sulatatud või
- munad ja suhkur
vahustada
- helbesegu lisada
munasegule ja segada
- viimaks lisada
kaerajahu ning segada ühtlaseks
- küpsetada tl suurused
pätsikesed ahjus 200 kraadi juures 7-8 minutit
Kuna eelnevad küpsised
said selleks ajaks otsa, kui ma töölt koju tulin, siis tegin järgmisel päeval
uued.
Seekord kookosehelbed olid otsa saanud ning lisasin veel taignale 8 g kuivatatud ja pulbriks jahvatatud nõgese puru. Lisaks püüdsin pannile panna nad võimalikult õhukesed, sest tegin nende vahele täidise.
Võrdsetes koguses meest, maapähklivõist ja kahvliga purustatud banaanist.
Seekord kookosehelbed olid otsa saanud ning lisasin veel taignale 8 g kuivatatud ja pulbriks jahvatatud nõgese puru. Lisaks püüdsin pannile panna nad võimalikult õhukesed, sest tegin nende vahele täidise.
Võrdsetes koguses meest, maapähklivõist ja kahvliga purustatud banaanist.
Mulle maitsesid mõlemad, viimased olid eriti head just kaasa võtmiseks kevadtöödele aias, sest andsid rohkem energiat.
Järgmine kord, kui
magusaisu tuleb, ei tasu üldse poodi minnagi, kodus olevast saab kindlasti
midagi head ja paremat kokku keerata.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar