esmaspäev, 28. märts 2016

Kaerahelbe küpsised kahel moel

Üks päev, kui polnud plaanitud ühtegi magustoitu ega kooki, tuli jube magusaisu . Tegelikult on kodus alati midagi millest midagi head kokku keerata, muidugi oli seekord ka. Retsepti algse idee sain väga vanast (vähemasti väga kapsaks loetud) raamatust „Saiad, pirukad, koogid“ (Raamatu suur miinus on see, et seal retsepti piltidega ei hiilata just. Aga tean, et ema meie lapsepõlves  seda raamatut palju kasutas, seega oli aimdus, mida otsida. Mugandasin aga oma eelistuse ja ideedega.

Umbes 35 pätsikest

150 g kaerahelbeid (Kaarli talu omi kasutasin)
80 g odrahelbeid (kui pole võib muidugi panna kaerahelbeid rohkem)

40-50 g kookosehelbeid
100 g võid
2 muna
150 g suhkrut (indiaanisuhkrut kasutasin seekord)
0,5 tl soola
1 tl vanilliekstrakti
1 tl kaneeli
40 g kaerajahu

- sulatada või potis
-  segada kokku helbed, sool ning sulatatud või
- munad ja suhkur vahustada
- helbesegu lisada munasegule ja segada
- viimaks lisada kaerajahu ning segada ühtlaseks
- küpsetada tl suurused pätsikesed ahjus 200 kraadi juures 7-8 minutit

Kuna eelnevad küpsised said selleks ajaks otsa, kui ma töölt koju tulin, siis tegin järgmisel päeval uued. 
Seekord kookosehelbed olid otsa saanud ning lisasin veel taignale 8 g kuivatatud ja pulbriks jahvatatud nõgese puru. Lisaks püüdsin pannile panna nad võimalikult õhukesed, sest tegin nende vahele täidise. 
Võrdsetes koguses meest, maapähklivõist ja kahvliga purustatud banaanist.


Mulle maitsesid mõlemad, viimased olid eriti head just kaasa võtmiseks kevadtöödele aias, sest andsid rohkem energiat.
Järgmine kord, kui magusaisu tuleb, ei tasu üldse poodi minnagi, kodus olevast saab kindlasti midagi head ja paremat kokku keerata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar