esmaspäev, 28. märts 2016

Lillkapsa, sisefilee ja tatra salat

Salatid on meie laual küll iganädalased ja mänguruumi on nendega lõputult, aga mõnikord tulevad nii hästi välja, et tasub mitmel korral kohe sama tegu ette võtta. Nii läks seekordki. Maitse kooslus on väga põnev ja midagi keerulist ei ole tegemisel. Pealekauba saab kõhu täis!
2-3 sööjale

1 lillkapsas
Kaste: 2 spl soyat, 5 küüslauku, 1 tl parika pulbrit, 1 spl sidrunimahla, soola, 3 spl oliiviõli
200 g seasisefileed
1-2 tl viie vürtsi segu
1 dl toortatart
Peotäis rohelisi salatilehti
 2-3 spl Hõrk ploomikaste (Treppoja sahvri)
Parmesani maitseks

- segada kokku kaste soyast, purustatud küüslaugust, paprika pulbrist, sidrunimahlast, soolast ja oliiviõlist
- lillkapsas tükeldada väiksemaks ja segada kokku kastmega
- küpsetada lillkapsas ahjus 200 kraadi juures umbes 15-20 minutit, kuni  pehme
- toortatar valmistada (veega panna kaanega potti, keema lasta 2 minutit, kuumust vähendada 5 minutit ja siis eemaldada pliidilt ning lasta veel kaane all seista 5 minutit)
- sisefileest  lõigata umbes 1 cm pakusesed tükid ja maitsestada viie vürtsi seguga
- salatilehed pesta ja taldrikule, lisada valminud tatar ning lillkapsas
- kuumale pannile sisefilee tükid ja mõlemast küljest paar minutit, tõsta taldrikule
- maitseks veid parmesani ja ploomikastet

Võib tihedamini teha!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar