esmaspäev, 28. märts 2016

Spinati ja feta lahtine pirukas tatra- ja riisijahuga

 On mingid kooslused, mis mulle lihtsalt väga süpatiseerivad, see on üks neist. Spinat ja feta. Tõenäoliselt nii peal kui nõges oma nina maast välja pistab plaanin uue piruka juba nõgesega ette võtta. Seda pirukat, ei tee ma vaid külaliste saabudes, vaid aeg ajalt ka kodus õhtusöögiks. Mõnikord kui on siis rohelist lehte kõrvale, aga kui pole siis saab niisama ka kõhu täis head ja kasulikku.

Põhi
100 g toortatra tume jahu
100 g riisijahu
Soola
100 g külma võid
2 tl (kuivatatud) tüümiani
1 muna ( või 100 g riivitud juustu – parmesani vms)

- segada jahud, sool, tüümian ja või
- näppida ühtlasemaks ning lisada muna (või juust, siis võib ka 1-2 spl vett panna)
- ühtlane taigen suruda (24 cm lahtikäiv) vormi põhjale
- torkida kahvliga augud sisse ning panna külma 20 minutiks ( kui on kiire siis saab 10 min sügavkülmas hakkama)
- küpsetada eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit

Täidis
200-300 g külmutatud spinatit sulatatuna
200 g feta juustu
5-6 (rohelist) oliivi
2 muna
200-250 ml vahukoort
Sool-pipar
- küpsenud põhjale laotada laiali spinat
- lisada tükeldatud juust ja oliivid
- maitsestada soola-pipraga
- koor ja munad segada kokku ning kallata piruka peale
- ahjus küpsetada 200 kraadiga 30 minutit

Mulle meeldib kui toitu saab mitmel eemärgil pakkuda; külalistele, õhtusöögiks või hoopis piknikule kaasa võtta.

Väga maitsev on, ausalt!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar