On mingid kooslused, mis
mulle lihtsalt väga süpatiseerivad, see on üks neist. Spinat ja feta.
Tõenäoliselt nii peal kui nõges oma nina maast välja pistab plaanin uue piruka
juba nõgesega ette võtta. Seda pirukat, ei tee ma vaid külaliste saabudes, vaid
aeg ajalt ka kodus õhtusöögiks. Mõnikord kui on siis rohelist lehte kõrvale,
aga kui pole siis saab niisama ka kõhu täis head ja kasulikku.
Põhi
100 g riisijahu
Soola
100 g külma võid
2 tl (kuivatatud)
tüümiani
1 muna ( või 100 g riivitud
juustu – parmesani vms)
- segada jahud, sool,
tüümian ja või
- näppida ühtlasemaks
ning lisada muna (või juust, siis võib ka 1-2 spl vett panna)
- ühtlane taigen suruda (24
cm lahtikäiv) vormi põhjale
- torkida kahvliga augud
sisse ning panna külma 20 minutiks ( kui on kiire siis saab 10 min sügavkülmas
hakkama)
- küpsetada
eelsoojendatud ahjus 220 kraadi juures 15 minutit
Täidis
200 g feta juustu
5-6 (rohelist) oliivi
2 muna
200-250 ml vahukoort
Sool-pipar
- küpsenud põhjale
laotada laiali spinat
- lisada tükeldatud juust
ja oliivid
- maitsestada
soola-pipraga
- koor ja munad segada
kokku ning kallata piruka peale
- ahjus küpsetada 200
kraadiga 30 minutit
Mulle meeldib kui toitu
saab mitmel eemärgil pakkuda; külalistele, õhtusöögiks või hoopis piknikule
kaasa võtta.
Väga maitsev on, ausalt!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar