Lehed

esmaspäev, 28. märts 2016

Kräsupea kook tatra-, riisi- ja kookosejahuga

 Ma ei tea kuidas teistel, aga kui mina juba tean, et hakkan üli head kooki tegema siis ei tasu kogusega koonerdada ning tegin ikka kohe sellise koguse, mida sööd ise mitu päeva ja jagad teistele ka veel. Ehk paras kogus korraliku peo jaoks. Retsepte leiab väga sarnaseid netist, aga algselt andis mulle selle retsepti hoopis vanatädi, kelle käes see on alati super hästi õnnestunud. Seega jäi mul vaid lisada oma ideid näiteks jahude ning marjade näol. Kõige parem on eelmisel päeval valmis teha siis jõuab piisavalt vädida, aga kui ise immutamisega rohkem vaeva näha võib vabalt ka mõne tunni pärast sööma asuda.

Põhjad
6 muna
4 dl suhkrut
400 g hapukoort
400 g kondenspiima
4 tl küpsetuspulbrit
2 dl toortatra tume jahu
2 dl riisijahu
2 dl kookosejahu
4 spl mõru kakaopulber

- vahustada munad suhkruga
- lisada hapukoor ja kondenspiim
- lisada jahude segu koos küpsetuspulbriga
- kallata pool taignast ahjuplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures 20 minutit
- järelejäänud poolele lisada kakaopulber
- pärast heleda põhja valmimist samuti küpsetada tume põhi

Täidiseks
800 g hapukoort
2 dl suhkrut
Umbes 500 g marju (nt 170 g kirsse ja 360 g mustikaid) (külmunud marjad sulatada enne)
Immutamiseks midagi head (mahla, piima, kohvi, amarettot, teed)
Umbes 250 g hapukoort ( kõik mis üle jäi, ostsin 3 pakki ehk 1,5 kg)

- segada kokku
- lisada segule tükkideks lõigatud ,küpsenud ja jahtunud hele põhi
- tumeda põhja valmimisel immutada see meelepärase vedelikuga
- panna osa marjadest otse tumedale põhjale, siis hapukoore ja heleda põhja segu
- lisada veel marju ja järelejäänu hapukoor (otse pakist)

Glasuur
200 g tumedat šokolaadi
1,5 dl vahukoort

- sulatada šokolaad vesivannil
- lisada järk-järgult vahukoor (hoia nõud segunemiseni vesivannil)
- kallata glasuur kõige lõpuks koogile
- lasta seista ja maitsestuda


Oeh, ühe tükiga küll keegi ei piirdu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...