Ma ei tea kuidas teistel,
aga kui mina juba tean, et hakkan üli head kooki tegema siis ei tasu kogusega
koonerdada ning tegin ikka kohe sellise koguse, mida sööd ise mitu päeva ja
jagad teistele ka veel. Ehk paras kogus korraliku peo jaoks. Retsepte leiab väga
sarnaseid netist, aga algselt andis mulle selle retsepti hoopis vanatädi,
kelle käes see on alati super hästi õnnestunud. Seega jäi mul vaid lisada oma
ideid näiteks jahude ning marjade näol. Kõige parem on eelmisel päeval valmis
teha siis jõuab piisavalt vädida, aga kui ise immutamisega rohkem vaeva näha
võib vabalt ka mõne tunni pärast sööma asuda.
Põhjad
4 dl suhkrut
400 g hapukoort
400 g kondenspiima
4 tl küpsetuspulbrit
2 dl toortatra tume jahu
2 dl riisijahu
2 dl kookosejahu
4 spl mõru kakaopulber
- vahustada munad
suhkruga
- lisada hapukoor ja
kondenspiim
- lisada jahude segu koos
küpsetuspulbriga
- kallata pool taignast
ahjuplaadile ja küpsetada 200 kraadi juures 20 minutit
- järelejäänud poolele
lisada kakaopulber
- pärast heleda põhja valmimist
samuti küpsetada tume põhi
Täidiseks
800 g hapukoort
2 dl suhkrut
Umbes 500 g marju (nt 170
g kirsse ja 360 g mustikaid) (külmunud marjad sulatada enne)
Immutamiseks midagi head
(mahla, piima, kohvi, amarettot, teed)
Umbes 250 g hapukoort (
kõik mis üle jäi, ostsin 3 pakki ehk 1,5 kg)
- segada kokku
- lisada segule tükkideks
lõigatud ,küpsenud ja jahtunud hele põhi
- tumeda põhja valmimisel
immutada see meelepärase vedelikuga
- panna osa marjadest
otse tumedale põhjale, siis hapukoore ja heleda põhja segu
- lisada veel marju ja
järelejäänu hapukoor (otse pakist)
200 g tumedat šokolaadi
1,5 dl vahukoort
- sulatada šokolaad
vesivannil
- lisada järk-järgult
vahukoor (hoia nõud segunemiseni vesivannil)
- kallata glasuur kõige
lõpuks koogile
- lasta seista ja
maitsestuda
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar