kolmapäev, 19. oktoober 2016

Läätsede ja köögivilja hautis

Selle toidu saaga algab juba kevadest, kus püüdsin teha kapsarulle ning täidiseks panna läätsed ja köögiviljad, siis aga poes kapsast ei olnud ja võtsin prooviks hiinakapsa. Ei õnnestunud, kapsas lagunes ära, kuigi täidis oli väga maitsev. Seega mõtlesin nüüd värskeid kapsaid poes nähes kohe, et seekord teen hautise. Ja ma ei pidanud kindlasti pettuma - ülimalt maitsev toit sai.
Pean ütlema, et kõik minu hullud katsetused toiduga on mind täna viinud selleni, et tarbin väga palju erinevaid toite (ühe kuu jooksul üldiselt sama toitu ei tee), üsna minimaalselt loomaliha, pigem siis juba linnud. Uuemad avastused kalkuni näol. Pikk jutt mida võibki jääda heietama, aga põhjus on hoopis selles, et selle kõige tagajärjel on mu vaimne võimekus ning tasakaal elus hoopis uuel tasandil. Toit teeb õnnelikuks, ning pärast söömist ei ole raske ega väsinud olla. Selletõttu tean, et mu kehale ka meeldib see toit, mida talle annan!
3 liitrine poti täis

2,5 dl pruune läätsi
1,4 kg värsket kapsast
2 tl kookosõli
8 porgandit
8 selleri vart
5 küünt küüslauku
2 tl tüümiani
200 g šampinjone (soovi korral, ehk olen vahel unustanud)
1 paprika 
300 g tomatipastat
peotäis värsket peterselli
peotäis või kaks värsket tilli
sool-pipar

- keeta eraldi potis läätsed, vastavalt juhendile 20-30 minutit
- suurde potti lõigutud kapsas, kui kõik korraga ei mahu, siis las valmib natuke, saab juurde lisada
- pannile õli, porgand, seller, küüslauk, tüümian, seened ja veidi hiljem paprika ning tomatipasta, klaas või pool vett, ett hautada veidi
- valminud läätsed segada pannile juurde
- lõpuks segada kokku pannil valminud segu ja kapsas
-lisada maitseained ja värsked ürdid

Serveerides võib juurde pakkuda ka näiteks riivitud parmesani.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar