kolmapäev, 19. oktoober 2016

Punapeedi ja feta pirukas

Kevadel saatsin osad peedi seemned vanaemale, sest minu peenrad olid juba kõik ääreni täis. Sügisel saan siis valminud saagi ringiga tagasi - vanaema on väga tore, et ta mind ikka igal moel aitab. Jäin mõtlema praegu selle peale, et kas me võtamegi oma vanemate abi nii iseenesest mõistetavana ... igal juhul olen väga tänulik, et nad seda kõike teevad. 
Pirukas oli igal juhul nii maitsev, et Kaasa sooviks oli seda ka oma sünnipäeva lauale panna. Mis mul selle vastu saab olla!
24 cm lahtikäiv vorm

650 g toorest, kooritud peeti, tükeldatuna piruka sisse sobivaks

- peetidele panna oliiviõli, soola ja pipart ning ahju 200 kraadi juurde 25 minutiks

Põhi
50 g kinoajahu
50 g riisijahu
50 g maisijahu
50 g toortatra jahu
100 g võid
60 g riivitud õuna
soola 
1 muna (väiksem)

- segada kokku jahud, või, riivitud õun, muna ja sool
- pane vormi põhja ning küpseta 220 kraadi juures 15 minutit

Täidis
200 g feta juustu
1,5 spl balsamikreemi
valminud peedid
200 ml vahukoort
3 muna
1 tl küüslaugupulbrit
1 spl seesamiseemneid, peale raputamiseks

- peedid segada palsamikreemiga
- peedid ja feta laduda valminud põhjale 
- segada kokku munad ja koor ning küüslaugupulber
- kallata segu pirukale ja peale puistata seemned
- küpsetada ahjus 200 kraadi juures 30 minutit

Serveerida värskete salatilehtede ja balsamikreemiga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar