Sel aastal õnnestusid piparkoogid super hästi! Olen neid küpsetanud tänaseks juba rekord koguse - neli korda. Pildile jõudsid aga alles viimased, mis peale küpsetamist kappi peitsin.
Muutsin eelmise aasta retseptis jahusid. Selline katsetamine on ühest küljest hasart,
et mis välja tuleb, teiseks on maitse lihtsalt nii palju huvitavam ja
parem, et tagasi vahetust enam ei soovigi.
1,1 kg taigent
Tasub küpsetamisel olla
teadlik, et teised jahud käituvad ka vormimisel teisiti, ehk on rabedamad.
Siiski ei midagi võimatut!
200 g taluvõid (Saaremaa
oma on hea maitsega)
1,5 dl suhkrut
1,5 spl jahvatatud nelki
1,5 spl kaneeli
1,5 spl ingverit
1 tl kardemoni
1 tl jahvatatud musta
pipart
--
4 dl täistera
speltanisujahu
2 dl riisijahu
2 dl tatrajahu
1 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
--
3 muna
---
- panna pliidile pott,
mille sisse läheb või, suhkur, siirup ja vürtsid
- lasta sulada ning
seejärel jahutada
- segada omavahel kokku
jahud, sool, sooda, küpsetuspulber
- viimaks lisada munad
ükshaaval ja segada
- taigen mässida kilesse
vms et oleks õhukindel ja panna külmikusse
- järgmisel päeval võib
vabalt küpsetama asuda
- küpsetada ahju ülemises osas 7-9 minutit
Enne jõule jõuab veel ühe
koguse teha!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar