Kasutasin 20*30 vormi
180 g tumedat šokolaadi
180 g võid
90 g täisteraspeltanisujahu
30 g riisijahu
22 g tatrajahu
0,5 tl soola
0,75 tl küpsetuspulbrit
260 g suhkrut
4 muna
--
Täidis:
Kas ainult veidike
piparmündi õli või
kondenspiima (umbes 100
g), piparmündi õli(1-2 tl) ja rohelise toiduvärvi (1 tl) kooslust
- šokolaad ja või kaussi
ning vesivannile sulama
- segada kokku jahud,
sool ja küpsetuspulber eraldi kausis
- mõõta valmis suhkru
kogus ja valmistada ette täidis ( kui kasutada kondenspiima ja toiduvärvi ka,
lisaks piparmündi õlile)
- lisada vispliga segades
sulanud šokolaadi-või segule suhkur
- lisada ükshaaval munad
- kui ainult piparmündiõli
kasutada siis tasub seda segada taigna sisse
- kui segu (piparmündi
õli, kondenspiim ja toiduvärv) siis kallata osa taigent küpsetuspaberiga kaetud
vormi, siis segu ja siis peale veel taigent (lõpuks vajub segu nagu nii põhja,
aga maitse jääb tervele koogile)
- küpsetada ahjus 170
kraadi juures, ahju keskel 35 minutit
- eemaldada kook ahjust ja
lasta rahulikult vähemalt 2 tundi jahtuda
Väga mõnus kooslus!
Sobib hästi nii
külalistele pakkumiseks, kui ka lihtsalt magusaisu
rahuldamiseks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar