Lehed

pühapäev, 27. detsember 2015

Piparmündine brownie

 Selle koogi tegemise lugu algas hoopis nendest trühvlitest. Tegin täidist liiga palju ja otsustasin jätta selle mõneks muuks eksperimendiks. Šokolaadi ja pipramündi kooslus on muidugi alati fantastiliselt tasakaalustav. Seega idee selle koogini ei võtnud kuigi kaua. Mulle väga maitseb brownie, aga see on tavaliselt väga magus domineeriv kooslus, sellepärast tasakaalustas piparmünt seda ideaalselt.

Kasutasin 20*30 vormi

180 g tumedat šokolaadi
180 g võid
90 g täisteraspeltanisujahu
30 g riisijahu
22 g tatrajahu
0,5 tl soola
0,75 tl küpsetuspulbrit
260 g suhkrut
4 muna
--
Täidis:
Kas ainult veidike piparmündi õli või
kondenspiima (umbes 100 g), piparmündi õli(1-2 tl) ja rohelise toiduvärvi (1 tl) kooslust

- šokolaad ja või kaussi ning vesivannile sulama

- segada kokku jahud, sool ja küpsetuspulber eraldi kausis

- mõõta valmis suhkru kogus ja valmistada ette täidis ( kui kasutada kondenspiima ja toiduvärvi ka, lisaks piparmündi õlile)

- lisada vispliga segades sulanud šokolaadi-või segule suhkur

- lisada ükshaaval munad

- lisada šokolaadi segule osade kaupa jahu

- kui ainult piparmündiõli kasutada siis tasub seda segada taigna sisse
- kui segu (piparmündi õli, kondenspiim ja toiduvärv) siis kallata osa taigent küpsetuspaberiga kaetud vormi, siis segu ja siis peale veel taigent (lõpuks vajub segu nagu nii põhja, aga maitse jääb tervele koogile)


- küpsetada ahjus 170 kraadi juures, ahju keskel 35 minutit
- eemaldada kook ahjust ja lasta rahulikult vähemalt 2 tundi jahtuda

Väga mõnus kooslus!


Sobib hästi nii külalistele pakkumiseks, kui ka lihtsalt magusaisu
rahuldamiseks. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...