pühapäev, 24. aprill 2016

Šokolaadine toorkook

Olen juba ammu tahtnud toorkookide tegemist ette võtta, ideid leidub igasuguseid, aga lõpuks mõtlesin välja lähtudes oma maitsemeelest ja võimalikult vähestest komponentidest.
Põhi:
100 g sarapuupähkleid
160 g datleid (20 cm vormi jaoks)
 või 200 g (24 cm vormi jaoks)
1 spl vett

-röstida pähklid pannil, jahutada ning suurem osa koori eemaldada ( tegin seda sõelas, kust välja pudenesid)
- haki pähklid jämedalt köögikombainis, tõsta kõrvale
- datlid ja vesi lasta püreeks köögikombainis
- segada kokku pähklid ja datlipüree
- suruda koogivormi põhjale ning panna külma

Täidis:
1 purk kookospiima, külmkapi külm
200 g tumedat šokolaadi
150 g maapähklivõid (20 cm vormi jaoks) 
või 200 g (24 cm vormi jaoks)

- sulatada šokolaad vesivannil, sega ühtlaseks
- šokolaadile lisa maapähklivõi
- lisada kookospiim ja segada ühtlaseks
- kallata täidis põhjale ja panna külma tahenema vähemalt 4 tunniks






Kaunistuseks:
70 g granaatõuna seemneid
30 g kookosehelbeid

















Mõnus siidine ja paras ühe tüki kook!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar