Lehed

teisipäev, 17. jaanuar 2017

Kitsejuustutort mango ja pohlaga

Selle tordi tegin aastavahetusel kodus. Mõtlesin, et kas on mõni kook, mille järgi oleks päriselt isu. Siis meenus üks Mustas Puudlis söödud toorjuustu kook kitsejuustuga. Toorjuustu koogi tegemine pole midagi keerulist loomulikult. Maitsed, millega soovisin seda aga koos proovida olid : kindla peale midagi krõbedat põhjaks, midagi värsket ja midagi haput ning vahelduseks proovida laktoosivaba toorjuustu. Nii et kõik muu oli juba nende kriteeriumite täitmine. 
Kommentaar, mis koogi söömisel kõlas oli kõrvu paitav "see on vist küll kõige parem kook, mida sa kunagi teinud oled". Olgem ausad olin ise ka uhke, et ideest sai ideaalne teostus!
Terve 2017 aasta võiks selline olla! Hästi läbimõeldud eesmärgid ja soovid saavadki täide minna, sest me juba oleme nendeks valmis!!!

24 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm
(kogused on lusikaga ja kaaluga, sellepärast, et teinekord on mugav kasutada kaalu ja kohe nö pakist kallata, mitte eraldi lusikaga mässata.)

Põhi:


5 spl (67 g) mandlijahu
5 spl (80 g) kaerajahu
3 spl (50 g) suhkrut
3 spl (68 g) kookosõli

- segada kokku jahud ja suhkur

- lisada kookosõli tahkel (toatemp) kujul ja segada ühtlaseks massiks
- ahjuvormi põhjale ja küpsetada 180 kraadi juures 15-18 min 
- võtta ahjust ja lasta jahtuda

Täidis:

400 g(2*200 g) (laktsoosivaba) toorjuustu (kasutasin Valio Violat)
500 g (2*250 g) kitsepiima juustu (pehme) (kasutasin sellist, leidsin Solarise toidupoest)
1 laimi mahl (20 ml)
2 spl (80 g) mett, sulatatuna
4 muna
2 spl suhkrut (soovi korral), maitse enne ja otsusta ise, kuidas sulle tundub, mina väga magusat ei armasta

- kallata juustu pealt vedelik ja segada kokku toorjuustu, munade, mahla ja sulatatud meega

- kallata valminud põhjale ja küpsetada koos vee nõua ahjus 170 kraadi juures 60 minutit
- koogil lasta jahtuda toatemperatuuril ja siis panna külmkappi terveks ööks
- enne serveerimist kaunistada kattega

Kaste: (võib teha järgmisel päeval)

1 mango
100 g pohlasid (külmutatud või värskeid)
1 spl mett
mündi lehti peotäis

- tükeldada mango ja münt

- kõik potti ja pliidile
- kuumutada kergelt kokku maitsed
- lasta jahtuda
- koogile panna vahetult enne serveerimist

Usun, et seda kooki saab veel palju ja palju!!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...