Lehed

pühapäev, 5. veebruar 2017

Paprika ja oliivi püreesupp

Päris ausalt tunnistades, ma polnud üldse kindel, et see kooslus võiks nii hästi maitseda. See üllatas nii mind kui Kaasat, kes lausus"ma pole vist kunagi nii head püreesuppi saanud".
Paprika, mida me kumbki väga suure rõõmuga toidu sisse üheksa aastat tagasi pigem ei pannud, on saavutanud täiesti uue varjundi köögis. Ära iial ütle - iial!
See supp üllatab sind positiivselt kindlasti!
Pigem väiksem kogus (1,5 liitrit äkki), ruttu sai otsa.

4 suurt punast paprikat
2 punast sibulat
1 spl balsamikreemi 
4 suurt küünt küüslauku
1 purk (200 g) oliive (olid küüslaugu täidisega)
oliiviõli
sool-pipar
250 ml taimne koor (kaerakoor)
1 tl paprika pulbrit ( kui on siis suitsupaprika pulbrit võib ka veidi panna)
2 spl pärmihelbeid (maitsepärm, sellise juustuse maitse annab)
4-5 spl tomatipastat

- paprikad puhastada ja suurteks viiludeks lõigata
- sibulad suurteks sektoriteks ja katta balsamikreemiga
- oliivid, paprikad, sibulad ja küüslaugud niristada peale oliiviõli, puistada peale sool-pipar ning siis ahjuplaadile ja 200 kraadi juures 15-20 minutit küpsetada
- püreestada ahjus valminud köögiviljad
- lisada maitsed; paprika pulber, pärmihelbed, tomatipasta
- lisada viimaks koor ja lasta väga ühtlaseks massiks kokku ( näiteks köögikombainis või blenderis)

Rohkem kuumutada pole tarvis, üli maitsev supp ongi valmis!
Kõrvale sobis suurepäraselt soolakala tatraleivaga ja veidi lutserni idusid peale. 

Oh, NÄMMM!





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...