pühapäev, 5. veebruar 2017

Lõhepirukas paprika, porru, kapparite ja juustuga

See polegi nii suur leiutis, kui lihtsalt väga heade maitsete kooslus. Kindlasti teen seda mõne aja pärast jälle. Muide, mulle tundub, et ühte väga head asja ei saa ikkagi liiga palju järjest teha, see  võtab headust veidi ära. Võiks proovida igapäev lemmik jäätist/šokolaadi süüa, kui kaua see maitseb suurepäraselt ja millal muutub igavaks. Niisiis on hea põhjus koguaeg midagi uut ja põnevat proovida. 
"Pirukas, pirukas, pirukas hea, peal pole kärbest, kuid kärbsel on pea, mõistatan ära kui teie ei tea, pirukas, pirukas, pirukas hea." (Karupoeg Puhh, mida juba kümndendat korda loeme unejutuks). 
24 cm lahtikäiv vorm

Põhi:

200 g jahu (segasin kokku, mida parasjagu oli: tatra, kaera, riisi, maisi)
100 g võid 
soola
1 muna
1 toores riivitud kartul

- jahud, või, riivitud kartul ja sool kokku segada

- lisada muna ja mätsida pallikeseks kokku
- lahtikäiva vormi põhja suruda ühtlaselt 
- küpsetada 220 kraadi juures 15 minutit

Täidis:

500 g lõhefileed
pool suurest porrust
1-2  tervet (marineeritud) paprikat purgist (võib olla poe oma, või ise tehtud) 
umbes 15 suurt kapparit
100 g Gouda juustu
1 muna
200 ml koort (vahukoor või taimne koor - sinu valik)
värskeid ürte (või külmutatud tilli)
sool-pipar

- tükeldada kalast suuremad kuubikud

- lõikuda paprika, porru ja kapparid tükkideks
- juust riivida
- muna kloppida ja segada koorega ning lisada värske maitseroheline
- kõik komponendid panna küpsenud põhjale vaheldumisi, et maitsed oleksid segunenud 
-  juustu jäta peale panemiseks ka ning kõige lõpuks kalla peale muna-koore segu, sool-pipar
- küpsetada ahjus 200 kraadi juures 30 minutit
- lasta natuke jahtuda vormis, sest siis on lihtsam lõigata ja ei valgu maitsev sisu laiali

Väga mahlane ja mõnusate maitsetega pirukas!


See oli minu 200 postitus -oh kui äge see kõik ikka veel on !!!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar