reede, 14. august 2015

Lillkapsa koogikesed

Need ,kes armastavad seeni ja on söönud sirmikut (munast ja jahust läbi tehtuna) teavad, et mõni taimne toit võib meenutada liha. Samamoodi on ka nende lillkapsa koogikestega.  Nende headuses ei ole mõtet kahelda, neid lihtsalt tasub kindlasti teha ja proovida. Siiski ei midagi ülejõu käivad nende valmistamises pole.

Umbes 23 tükki, 4 inimesele

2 suuremat lillkapsast
6 küüslaugu küünt
Oliiviõli
2 muna
150 ml kohvikoort (või piima)
3 spl jahu
Riivsai paneerimiseks  ja riivitud parmesani  juustu (ehk kui pole siis ei maksa tegemata jätta, olen teinud ka ilma ja olid samuti väga väga head)
Sool-pipar
Õli praadimiseks


- lillkapsad pesta ja tükeldada ning panna ahju (üle kallatuna oliiviõliga) 200 kraadi juurde 20-30 minutit (oleneb tükkide suurusest)
- pehmenenud lillkapsad pressida pudrunuiaga katki
- lisada purustatud küüslaugud, munad, koor, jahu, sool-pipar ja segada ühtlaseks
- soovi korral enne pannile panekut kasta läbi riivsaia ja parmesani segust ning küpsetada

Serveerisin lihtsalt kodujuustu ja värske kurgiviiludega.
Tõesti lihtne, maitsev ja peaaegu taimne toit!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar