laupäev, 22. august 2015

Brokoli ja suvikõrvitsa püreesupp kaunviljadega

Proovisin kord sama suppi teha ka merevaiguga, aga millegipärast oli see merevaik ise selline liiga tarretise moodi, et enam väga ei isutanud. Väiksena oli mu üks lemmik toit nätse leiva peale merevaik ja tomat. Kui merevaik mind sel korral alt vedas, siis tahtsin proovida kaunviljadega ja ei pidanud pettuma. Püreesuppidega on muidugi nii, et paljas supp ise jääb natuke nüansivaeseks, küll aga saab seda kirkamaks muuta igasuguste lisanditega. 
 
5 sööjale 

1 suur brokoli
1 suur suvikõrvits
2-3 spl oliiviõli
1 purk valgeid ube(400g)
1 purk kikerherneid (400g)
värskeid ürte (tüümian, till, petersell, murulauk)
röstitud kõrvitsaseemneid
suitsukana (soovi korral)
soola-pipraga

- brokoli ja suvikõrvits tükeldada ning potti keema, umbes 10-15 minutit
- püreestada purgist nõrutatud kaunviljad 
- lisada valminud köögiviljad püeestatud kaunviljadele 
- lisada keeduvedelikku kuni paraja konsistentsini
- panna pott veel pliidile ja kuumutada 5-10 minutit
- lisada ürdid ja maitsestada soola-pipraga

Serveerisin röstitud kõrvitsaseemnete ja suitsukanaga!







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar