Lehed

reede, 21. november 2014

Broilerimaksapasteet

Võileibu meie majas tavaliselt ei sööda. See ka üks põhjus, miks enam leiba ise ei tee. Aga mõnikord tuleb jube pasteedi isu peale ja siis ei maksa poe pasteetidele lootma jääda, esiteks on need kuidagi maitsetud. Tõenäoliselt on minu maitsemeeles siinkohal süüdi vanaema, kes tihi pasteeti ise tegi ja see oli lihtsalt super maitsev. Teiseks, kui korralikult pasteeti peale panna, siis saab ainult paar võileiba. Seega pasteedi tegemine on tegelikult nii lihtne, et kuidagi ei tõuse käsi seda poest ostma. 


8 dl pasteeti

700 grammi broilerimaksa
2 porgandit
4 küüslauguküünt
100 g taluvõid


3 dl konjakit (Hennessy)
sool- pipar
1 spl rohelist pipart, uhmerdatud
2 tl tüümaini
1 tl oreganot
1 spl punet

- maks tükeldada ja pannile praadima
- jäta hauduma vaiksemale tulele, lisa juurde pool konjakit
- samal ajal koori ja tükelda porgand ja küüslauk, prae neid eraldi
- kõik koos blenderisse, maitsestada ja lisada ülejäänud konjak 

Super maitsev pasteet on valmis ja võib peale panna kohe suure kuhja. 
No, et ikka maitset oleks kohe mõnusalt tunda!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...