neljapäev, 20. november 2014

Täistera kolmeviljahelbe küpsised

 Mõnda aega tagasi tulin poest koju täistera kolmeviljahelbe pakiga. Olin täiesti veendunud, et sellest tuleb kõigepealt üks tervislik küpsise tegu. Retsepti koostisosasid mõeldes tahtsin vältida või ning jahu kasutamist, lappasin netis ringi ja hetkel, mil seda retsepti alget nägin, oli otsus tehtud. Põhiidee kasvas sealt edasi.
Lõpuks kujunes sellest välja kaks varianti, üks pigem mahedama maitsega (umes 30 tükki), teine suuremale magusa sõbrale(umbes 40 tükki). 



Ahi sooja kõigepealt. 
Koostisosad esimesel juhul:
3 banaani
3 dl kolmevilja täisterahelbeid
maitseks: kaneeli, ingveri pulbrit, kardemoni
1,5 kakaopalad (cocoa nibs) 
1 peotäis kuivatatud jõhvikaid
1 peotäis kreeka pähkleid

- banaanid purustada kahvliga
- segada hulka helbed, maitseained, kakaopalad
- tükeldada pähklid ja jõhvikad väiksemaks ning lisada massile
- küpsetada 170 kraadi juures 20 minutit

Peale kaunistuseks panin 75 grammi sulatatud valget šokolaadi.

Kuigi olid väga maitsvad, siis suuremad magusasõbrad ootavad veidi enamat, selleks siis muutsin natuke lisatavaid maitseid. 

Magusamaks küpsiseks läheb vaja:
3 banaani
4 dl kolmevilja täisterahelbeid
1,5 dl kuivatatud jõhvikaid
114 grammi martsipani

- banaanid purustada, segada helveste ja jõhvikatega
- martsipan tükeldada või riivida ja lisada segule
- küpsetada 170 kraadi juures 20 minutit

Samamoodi kaunistuseks 75 grammi sulatatud valget šokolaadi. 

Need olid juba mõnusalt magusad ampsud!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar