reede, 21. november 2014

Kreemine toorjuustukook mandlise põhjaga


Kuna tehtud isadepäeva kook oli väga maitsev, siis tahtsin katsetada, kuidas oleks seda veidike edasi arendada ja teha toorjuustu kiht paksemaks. Piimaprintsessi kuue kuuse sünnipäeva puhul oligi paras põhjus ära katsetada. Loomulikult kõik külalised sõid ja kiitsid :)



Põhi: 
90 g tumedat šokolaadi
130 g mandlijahu

- sulata šokolaad vesivannil ja sega mandlijahuga
- suru vormi põhja ja jäta külma seisma

Täidis:
400 g toorjuustu
80 g suhkrut
200 g hapukoort
3 toasooja muna
1 tl mandliekstrakti
1 spl mannat

- sega toorjuust suhkruga ja siis hapukoorega
- lisa üks haaval munad ja ekstrakt
- enne täidise põhjale tõstmist pane põhjale mannat, et vältida põhja pehmeks minekut
- küpsetada 160 kraadiga 50 minutit


Kate:
250 g hapukoort
suhkrut maitse järgi

- sega kokku ja pane ahjust tulnud koogile, lase seista

Kaunistuseks: 
külmutatud kirsse, sulatatud eelnevalt
valge šokolaadi laastud
rukkilille õielehti




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar