Lehed

reede, 9. jaanuar 2015

Vürtsikad hiidkrevetid

Hiidkrevetid on lihtsalt super! Värskeid krevette muidugi 30.12 enam kusagilt saada ei olnud, seega ostsin kilo jagu külmutatud, maitse oli siiski väga hea. Suupiste tegemiseks, aga kasutasin vaid poole kilo ära. Seega ühe korra saab veel teha. Kahele on see kogus selline paras ports väga head ja paremat pintslisse pista. Tšilli kogust ma vähendasin kuna olin hakkimise ajal oma tarkusest ühe tüki värsket tšillit suhu toppinud ja suu põles ikka mega kaua aega. Maitsemeeled mul lihtsalt väga tundlikud. 
Vaatasin ükspäev juhuslikult telekat ja sattusin sellise põneva saate peale The Truth About Taste. Seal üks maitseuurija jagas inimesed tundlike keeltega supermaitsjateks ja vähem tundliku keelega inimesed tunnevad maitseid pastellselt. Ma kindlasti pole päris supermaitsja, aga väga tundlik maitsemeel on mul küll ja teine osa on super hea lõhnataju, nii et teinekord kui väga hea toiduga on tegu, siis kananahk tuleb peale ja silmad säravad nagu oleks päikese alla neelanud - nii nii hea on lihtsalt! Toidust tulev energia on siis hoopis midagi muud. 


Algse idee hiidrevette üldse teha leidsin siit ja enam vähem kasutasin sama retsepti. 
500 g külmutatud hiidkrevette (panin eelmisel õhtul tavalisse külmikusse sulama)
3-4 küünt küüslauku
0,25 (kuni 1 terve) punast tšillit (tegelikult võib ikkagi rohkem panna, see kogus oli tegelikult veidi vähe)
3 spl oliiviõli
4 spl šerrit
värsket tilli ja tüümaini
 värske kurgi kange (pärast suupisteks tegemisel)
- ahi 200 kraadiga sooja
- tükeldada küüslauk ja tšilli
- lisada juurde oliiviõli ja šerri
- segada kokku hiidkrevettidega ja ahjuvormi
- küpsetada 6-7 minutit, sellest on küll, üleküpsetada kindlasti ei tasu

Selleks, et kreveti maitse aga paremini esile tuleks panin nad kokku värske kurgiga. 
Päris mõnus suupiste sai. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...