kolmapäev, 28. jaanuar 2015

Magustoit Indiast; Kulfi kirsikastmega

 Kondenspiim ja vahukoor koos, no see lihtsalt peab hea olema. Lisada sinna veel natuke pähkleid ja kardemoni ning ära külmutada. Hmm veel paremaks läheb. Külm magustoit täitsa roosi maitsega ja mõnusa kirsi kastmega. 
Idee ja retsepti sain Umami lehelt.


Muutsin vaid koguseid veidi väiksemaks. 
4 vormi sain

250 g kondenspiima
200 ml vahukoort
2 spl roosivett
2 peotäit hakitud metsapähkleid (pistaatsiapähkleid ei olnud)
1 spl sidrunimahla

- vahusta vahukoor
- kondenspiim, roosivesi, sidrunimahl ja pähklid kokku segada
- sega vahukoor kondenspiimasegusse
- pane vormidesse ja sügavkülma

Kaste:
300 g kirsse
60 g suhkrut
1 tl kardemoni

- pane kõik potti ja lase keema, keeda 5 min

Selleks, et magustoit vormist kätte saada pane vorm mõneks hetkeks kuuma vee sisse. 
Peale panin veel roosiõielehti, hakitud pähkleid ja suts kardemoni. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar