kolmapäev, 28. jaanuar 2015

Kollased makroonid

 Katsetasin seekord siis toiduvärviga teha, olid väga särava kevad päikese moodi küll. 
Pean tunnistama, et ühel korral varem proovisin sama retsepti kasutades teha korraga topelt koguse, aga siis läks kõik länni, nii et kindlam on teha jupp jupi haaval ikka. 

Retsept on sama nagu eelnevalt, lihtsalt värvi sai juurde pandud. 

80 g mandlijahu, sõelutult
130 g tuhksuhkrut, sõelutult
2 toatemperatuuril munavalget
30 g suhkrut
2tl  looduslikku kollast toiduvärvi 
- sõelu mandlijahu, tuhksuhkur  ja toiduvärv kokku, ning sega ühtlaseks

- vahusta munavalged (5-10 minutit umbes kokku), hiljem vahustamise käigus lisa suhkur

- segada mandlijahu-tuhksuhkur munavalge segule, mitte segada liiga palju- maksimaalselt 50-60 korda, seguneb ilusti sellega
- kui on siis kasutada segu ahjuplaadile panemiseks pritsikotti( mul ei olnud, kasutasin kilekotti )

- löö plaati vastu lauda 3-5 korda, et õhumullid tuleksid välja

- kui makroonid on pealt ebaühtlased, siis silu märja näpuga õrnalt ühtlaseks 

- lase seista toatemperatuuril 25-30 minutit, alates viimase makrooni välja pigistamisest

-pane ahi sooja 150 kraadi peale
- küpseta 15 minutit
- lase jahtuda

Täidis:
Kasutasin sidrunikreemi
ja teiseks tegin kreemi mangoga

Selleks: 3 spl mangopüreed (püreed kasutasin veel siin)
60 g taluvõid
60 g tuhksuhkrut

- vahusta või suhkruga ja lisa püree

Väga maitsvad olid ning nägid kaunid välja ka!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar