reede, 9. jaanuar 2015

Kõrvitsa ja šokolaadiga toorjuustu kook

Kook kõrvitsa ja šokolaadiga kõlab juba huvitavalt. Pean tunnistama, et koogi valisin siit puhtalt välja nägemise pärast. Lihtsalt nii efektne nägi välja. Maitse on väga intensiivne. Kes kõige suurem kõrvitsa sõber pole, selle jaoks võib olla liiga intensiivne. Aga mulle maitses väga! 

Soovituslik on eelneval päeval valmis teha, siis jahtub ja taheneb kenasti ära. 

Põhjaks:
60 g võid
60 g tumedat šokolaadi
60 g suhkrut
1  muna
30 g jahu (kaerajahu)
0,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsatäis soola
peotäis hakitud kreeka pähkleid


- sulata või ja šokolaad vesivannil
- lisa suhkur ja muna
- lisa jahu sinna peale küpsetuspulber, sool ja pähklid, sega need jahus enne läbi kui kogu massi kokku segad
- küpseta 160 kraadi juures 10 min, kuni põhi on kuiv ja kerkinud

Täidis:
140 g tumedat šokolaadi
600 g  toorjuustu,toasooja
200 g suhkrut
4 muna. toatemperatuuril
1 spl tärklist
1 tl vanilliekstrakti (või 2 spl vanillisuhkrut)
400 g kõrvitsapüreed, ahjus röstitud kõrvitsast (muskaatkõrvitsat kasutasin)
1 tl kaneeli


- kõrvits viiluta ja pane ahju 180 kraadiga 40 minutit (koorida pärast küpsemist), püreesta
- sulata šokolaad vesivannil
- toasoe toorjuust segada suhkruga ja lisada ükshaaval munad
- lisa tärklis ja vaniljeekstrakt
- 1/3 toorjuustust segada šokolaadi juurde
- ülejäänule lisada kõrvitsapüree ja kaneel
- eel küpsenud põhjale kõigepealt kõrvitsaga kiht, siis šokolaad kõik ja peale veel kõrvitsaga kiht
- võib natuke segada, et kirjum jääks
- küpsetada ahjus 180 kraadiga 1 tund, lisasin vee ka ahju, et niiskem oleks
- kui on valmis, panna ahi kinni ja jätta uks praoklie ning lasta olla veel tunnike
- siis lasta maha jahtuda täielikult ning panna külma

Peale kaunistuseks piisab riivitud šokolaadist.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar